vineri, 5 octombrie 2012

Despre adevăr, cu iubire

    

     În viaţă nu poţi trăi experienţa bucuriei, opunându-te ideilor şi acţiunilor altor oameni. Poţi trăi experienţa bucuriei, numai rămânând credincios adevărului dinăuntrul inimii tale. Iar acest adevăr nu îi respinge niciodată pe alţii, ci îi invită să intre. Adevărul este o uşă ce rămâne mereu deschisă. Nu poţi închide această uşă. Poţi alege să nu intri. Poţi merge în direcţia opusă. Dar nu poţi spune niciodată: ,,Am încercat să intru, dar uşa era închisă." Uşa nu este niciodată închisă pentru tine sau pentru oricine altcineva. Dacă ai sentimentul că uşa ţi-a fost trântită în faţă, înseamnă că ţi-ai interpretat experienţa cu înfricoşare. Crezi doar că uşa este închisă - dar convingerea ta că uşa e închisă te-ar putea convinge şi pe tine şi pe alţii că aşa stau lucrurile. 
      Sunteţi cu toţii nişte maeştri când e vorba să întoarceţi adevărul pe dos. Aveţi abilitatea creativă de a face ca orice lucru să însemne ceea ce vreţi voi să însemne. Puteţi face "nu" din "da" şi "corect" din "greşit". Chiar atât de puternice vă sunt credinţele! Dar faptul că aţi răsturnat adevărul nu înseamnă că adevărul încetează de a mai fi adevărat. Înseamnă doar că aţi reuşit să ascundeţi adevărul de voi înşivă. 





     Este, aşadar, foarte important cum îţi interpretezi experienţele.
     Dacă te simţi frustrat în aşteptările tale, vei accepta oare corecţia, sau vei insista că eşti nedreptăţit? Eşti tu victima a ceea ce ţi se întâmplă, sau eşti cel care foloseşte aceasta pentru a învăţa? Primeşti experienţele prin care treci ca pe o binecuvântare sau ca pe o pedeapsă? 
     Iată întrebarea pe care trebuie să ţi-o pui mereu. 
     Fiecare experienţă este o oportunitate de a îmbrăţişa adevărul şi de a respinge iluzia. În această privinţă, o experienţă nu este mai bună sau mai rea decât alta. Toate experienţele au acelaşi potenţial. Ele toate există doar ca un teren germinativ pentru natura ta divină. (...)
     Ai timp din belşug să faci greşeli şi să înveţi din ele.
     Nu da bice râului şi nici nu încerca să-l stăvileşti. N-o să-ţi folosească la nimic. Mintea Divină lucrează în mintea ta chiar acum, chiar aici. În asta trebuie să înveţi să ai încredere. 
                                                                                                                                                                          
                                                                                                            Paul Ferrini

Un comentariu:

Anonim spunea...

Bilete ieftine de avion pentru orice destinatie puteti gasi pe www.flysky.ro !