joi, 28 martie 2013

CAPCANELE DE PE DRUMUL DE A DEVENI VINDECATOR


Mesaj transmis de Jeshua, prin Pamela Kribbe – 2008 preluat de pe http://www.jeshua.net/ro/

Dragi prieteni, cu mare placere si fericire va urez bun venit in acest loc unde v-ati adunat sa ma ascultati, ca pe un vechi prieten al vostru. Sunt Jeshua. Eu am fost printre voi in viata mea pe Pamant, ca Iisus.

Am fost om si stiu prin ce treceti ca fiinte umane intr-un corp pamantesc si in viata pamanteasca. Si am venit aici, pentru a va ajuta sa intelegeti cine sunteti.

Voi toti cei care sunteti prezenti aici – si multi dintre cei care vor citi acest text mai tarziu – sunteti Lucratori intru Lumina. Sunteti ingeri de Lumina care au uitat cine sunt cu adevarat. Voi toti ati trecut prin multe incercari, in calatoria voastra pe Pamant, prin multele voastre vieti pamantesti. Si eu cunosc aceste incercari launtrice.



Ati ajuns, acum, la un punct in istoria sufletului vostru, in care va finalizati un ciclu de vieti. In acest punct, sunteti din ce in ce mai conectati la Sinele superior care sunteti cu adevarat – Sinele care este in afara timpului si spatiului. Sunteti in procesul de a va integra Sinele superior, imaterial, in fiinta voastra pamanteasca, in viata voastra de zi cu zi.

Vi se pare ca este greu inca sa pastrati o legatura constanta cu Sinele vostru superior sau mai inalt, pentru ca ati uitat ca voi sunteti, cu adevarat, insasi aceasta mare sursa de Lumina. Insa voi toti ati inceput aceasta calatorie launtrica si, de-a lungul acestei calatorii, ati simtit dorinta, chiar chemarea, sa-i ajutati pe altii in drumul lor spre crestere interioara si constiinta de sine. Este firesc, in special pentru Lucratorii intru Lumina, sa doreasca sa-si impartaseasca opiniile si experientele cu altii. Sunteti toti profesori si vindecatori innascuti.

Din momentul in care va asumati raspunderea sa-i ghidati pe altii, ca profesori sau vindecatori, este probabil sa dati peste o serie de capcane. Aceste capcane sunt rezultatul anumitor neintelegeri despre ceea ce inseamna sa ghidezi spiritual pe cineva. Ele sunt rezultatul conceptiilor gresite despre natura vindecarii si despre rolul vostru in ea, ca vindecatori. Despre aceste capcane as dori sa va vorbesc astazi.



Ce este vindecarea ?

Care este esenta vindecarii ? Ce se intampla atunci cand cuiva "ii merge bine," fie ca este vorba de nivelul psihologic, fizic sau emotional? Ce se intampla daca aceasta persoana este capabila sa se conecteze din nou cu lumina sa interioara proprie, la Sinele sau mai inalt ? Aceasta conectare are un efect de vindecare la nivelul tuturor straturilor sinelui – nivelul emotional, fizic si mental.

Ce cauta fiecare persoana intr-un vindecator sau profesor este un spatiu de energie care sa ii permita sa se reconecteze la propria lui lumina interioara, partea din el/ea care stie si intelege. Profesorul sau vindecatorul este capabil sa ofere acest spatiu, deoarece el a facut deja aceasta conexiune interioara. Vindecatorul are o frecventa la dispozitie, o vibratie energetica, care contine solutia la problema pacientului sau. A fi un vindecator sau profesor inseamna sa contii frecventa energetica a solutiei, in campul tau energetic si sa o oferi altcuiva. Asta inseamna si nimic altceva.

Practic acesta este un proces care poate avea loc fara cuvinte sau actiuni. Energia in sine, pe care o aveti ca profesor sau vindecator, este cea care are efect de vindecare. Energia voastra iluminata este cea care ii deschide cuiva posibilitatea sa-si "aminteasca" ceea ce stie deja, pentru a se conecta la propria sa lumina interioara, la intuitia sa. Aceasta reamintire, aceasta conexiune este cea care face ca vindecarea sa aiba loc. Orice vindecare este, de fapt, o auto-vindecare.

Asadar, a vindeca sau a invata nu are de fapt nimic de a face cu talentele sau cunostintele specifice, care pot fi invatate din carti sau luate din cursuri. Puterea de vindecare nu poate fi obtinuta prin ceva exterior. Este vorba despre "frecventa solutiei", care e prezenta in campul vostru energetic, ca urmare a evolutiei voastre interioare proprii si a claritatii constiintei. Adesea, ca invatatori si vindecatori, sunteti cu totii inca implicati in procesele propriei evolutii personale. Totusi, exista parti din campul vostru energetic, care au devenit atat de clare si pure, incat ele pot avea un efect vindecator asupra altora.

Este esential sa intelegeti ca acest efect nu e ceva pentru care trebuie sa munciti din greu, ca sa-l obtineti. Pacientul este cel care decide daca asimileaza sau nu energia pe care i-o oferiti, daca voi ii permiteti acest lucru. Este alegerea pacientului. Voi i-o oferiti prin ceea ce sunteti, prin "a fi acolo" pentru ceilalti. Nu prin aptitudinile sau cunostintele pe care le-ati invatat de la oricine altcineva, aveti o influenta de vindecare – ci, pur si simplu, prin cine sunteti voi, prin drumul interior pe care ati calatorit. Puteti sa-i ajutati cu adevarat pe altii, mai ales in sfera de actiune a acelor probleme emotionale prin care ati trecut voi insiva la un nivel profund . Lumina voastra in aceste sfere de actiune straluceste ca un far, pentru oamenii care sunt inca blocati in aceste probleme, chemandu-i bland, sa iasa din ele.

In domeniile in care v-ati vindecat singuri, de ranile si durerile voastre profunde, ati devenit adevarati maestri, cei a caror intelepciune este bazata pe cunoastere interioara si pe o experienta autentica. Auto-vindecarea, asumarea responsabilitatii pentru ranile voastre interioare si invaluirea lor in lumina constiintei voastre, este cheia pentru a deveni un profesor si vindecator. Abilitatea de a va vindeca singuri este cea care va face Lucratori intru Lumina. Aceasta creeaza "energia solutiei" in fiinta voastra, care le ofera altora, o poarta catre propria lor putere de auto-vindecare.

Atunci cand va tratati clientii sau ii ajutati pe oamenii din jurul vostru, adesea le "cititi" energia; va acordati la ei in mod intuitiv, atunci cand ii ascultati, le dati sfaturi sau ii tratati, folosind metode de vindecare energetice. Cu toate acestea, pacientul sau persoana cu care lucrati este la fel de ocupata sa va "citeasca" pe voi. Asa cum voi va acordati la energia lor, ei, in mod constient sau inconstient,va absorb energia. Ei simt intuitiv daca ceea ce voi spuneti sau faceti este in acord cu voi insiva, daca se potriveste cu ceea ce voi radiati, cu vibratia energiei voastre. Ei simt cine sunteti, dincolo de cuvintele si actiunile voastre.

In citirea voastra de catre pacient se produce un real progres. Atunci cand pacientul se simte liber si in siguranta in prezenta voastra, atunci cand se simte inconjurat de un tip de constiinta care ii permite sa aiba incredere in cunoasterea lui interioara, atunci tot ceea ce ii spuneti sau faceti dobandeste calitatea de vindecare. Cand cuvintele si actiunile voastre sunt sustinute de catre cine sunteti, ele devin purtatoare de Lumina si Iubire, care pot sa-l duca pe pacientul vostru, in propriul lui centru de Lumina si Iubire.

Ori de cate ori cineva va cere sincer ajutorul, aceasta persoana este deschisa catre energia voastra, in asa fel incat sa poata fi atinsa de partea cea mai pura si mai clara din voi. Aceasta parte din voi nu este rezultatul cartilor pe care le cititi sau al abilitatilor pe care le-ati dobandit, ea este rezultatul unei alchimii personale, o transformare personala a constiintei, care poarta marca voastra unica. As dori sa subliniez cu tarie, acest lucru, deoarece se pare ca exista o tendinta printre Lucratorii intru Lumina (oameni care, prin natura lor, simt un impuls puternic de a-i ajuta pe altii) sa continue sa caute o noua carte, o noua metoda, o noua abilitate care pot sa-i ajute sa fie un profesor sau vindecator mai bun. Adevarata vindecare este atat de simpla.

Cand am trait pe Pamant, am transmis o anumita energie, prin ochii mei. Ceva se revarsa prin ochii mei si a avut un efect de vindecare imediata, asupra persoanelor care au fost deschise la aceasta. Nu a fost un truc magic sau o abilitate unica, aflata in proprietatea mea. Eram in contact cu sursa mea interioara, a adevarului. Am radiat in mod natural lumina divina si iubirea care au fost mostenirea mea – la fel cum sunt si mostenirea voastra – si am atins celelalte fiinte vii, cu ea. La fel este si cu voi. Voi nu sunteti diferiti de mine. Ati mers pe acelasi drum interior si ati trecut prin aceleasi incercari si necazuri care v-au dus, in cele din urma, in acelasi punct in care m-au dus si pe mine, atunci cand am trait pe Pamant. Ati devenit constienti, fiinte Christice.

Energia Christica este destinul vostru spiritual si voi integrati gradual aceasta energie, in existenta voastra de zi cu zi. Christul din voi este cel care vindeca si calauzeste, ca o consecinta fireasca a ceea ce este energia Christica. Prea adesea va identificati cu a fi ucenicul sau elevul care sta la picioarele unui profesor si asculta si intreaba si cauta. Dar eu va spun ca timpul de a fi elevul a trecut. A sosit timpul sa va revendicati starea de maestru. Este timpul sa va incredeti in Christul din voi si sa aduceti aceasta energie in manifestarea realitatii voastre de zi cu zi.

Pentru a deveni una cu Christul launtric si a calauzi si vindeca din acea energie, trebuie sa va eliberati de o serie de lucruri. Aceste lucruri reprezinta capcanele pe calea de a deveni un vindecator / invatator. Voi diferentia trei domenii, in care aceste capcane apar.


Capcana capului


Prima capcana se afla in zona capului sau mintii. Sunteti foarte priceputi in a analiza lucrurile si in a le clasifica in functie de un cadru general de referinta. Acest lucru ar putea fi la indemana in anumite circumstante, dar, in general mentalul, partea din voi care gandeste, apartine, in mare masura, lumii dualitatii. Cu "lumea dualitatii," vreau sa spun un tip de constiinta care imparte lucrurile in bun sau rau, lumina sau intuneric, sanatos sau bolnav, masculin sau feminin, prieten sau dusman etc. Acesta este un tip de constiinta careia ii place sa separe si sa eticheteze si care nu recunoaste unitatea care sta la baza tuturor fenomenelor. Este un tip de constiinta careia ii place sa lucreze cu principii generale si cu o aplicare rationala, obiectiva in cazuri individuale. Ea nu ia, cu adevarat, in considerare posibilitatea unei alte abordari mult mai directe, a realitatii: abordarea cunoasterii intuitive sau "cunoasterea prin simtire".

Energia Christica este in afara dualitatii. Energia Christica constituie fluxul Fiintei care sta la baza tuturor polaritatilor. Dar mintea nu recunoaste existenta acestui nivel foarte mistic de unitate. Mintea ar dori sa imparta oceanul Fiintei, in parti definibile, clasificandu-le in asa fel incat sa poata obtine o intelegere rationala a lor. Mintii ii place sa proiecteze structuri, teorii care sa poata fi plasate asupra realitatii, asupra experientei directe. Din nou, aceasta este uneori utila si benefica, mai ales in chestiuni practice, dar nu atat de mult, atunci cand vine vorba de adevarata vindecare si calauzire – si anume vindecarea si calauzirea din inima.

Atunci cand va apropiati de pacientul vostru cu o abordare teoretica, incercati sa plasati simptomele lui individuale, intr-o categorie generala si le priviti prin prisma teoriei, pentru a afla mai multe despre acest tip de probleme si solutiile pentru acestea. Asta este ceea ce ati invatat, atunci cand v-ati pregatit sa deveniti psihologi, asistenti sociali sau orice tip de consilieri profesionisti. Nu spun ca toate acestea sunt rele. Dar ceea ce as dori sa va intreb este: atunci cand lucrati cu cineva – indiferent daca profesional sau in viata voastra personala–  incercati sa va eliberati de toate gandurile si rationamentele, de toate prezumtiile voastre despre ceea ce se intampla cu celalalt si, pur si simplu, ascultati din inima. Acordati-va la energia celeilalte persoane, dintr-un loc launtric tacut. Doar incercati sa simtiti cu inima si intuitia voastra, unde se afla cealalta persoana, ce simte in lumea sa interioara. (A se vedea sfarsitul channeling-ului, pentru o meditatie ghidata in acest sens.)

Deseori veti incuraja o multime de idei despre ceea ce altcineva trebuie sa faca, pentru a-si rezolva problemele. Voi analizati problema lor si va ganditi la raspunsul pentru ea. Si s-ar putea sa aveti in mare masura dreptate in modul de a gandi. Dar problema este: ideile voastre nu sunt neaparat acordate la energia celeilalte persoane, in momentul de acum. S-ar putea sa fiti complet deconectati de la ceea ce acestea simt, de fapt, in interior. Ajutorul vostru este fructuos, doar atunci cand este acordat la realitatea energetica a celui pe care il ajutati. S-ar putea ca el sau ea sa aiba nevoie de o abordare total diferita fata de ceea ce puteti voi intelege, cu mintea voastra rationala.

Va invit sa vedeti si sa simtiti o alta persoana numai aflandu-va in locul linistit, intuitiv, din interiorul vostru. Permiteti-va sa transcedeti dualitatea si sa fiti plini de compasiunea Christica, in interiorul vostru. Va invit sa fiti cu adevarat inspirati de prezenta celuilalt, atunci cand ii oferiti calauzire si vindecare.

Adesea, solutia e foarte simpla. Ceea ce este necesar din partea voastra nu e cunoasterea, ci intelepciunea voastra. Ceea ce vi se cere nu este judecata, ci compasiunea si intelegerea voastra profunda. Voi nu sunteti acolo pentru a oferi solutia, pentru a fi fata autoritatii. Sunteti acolo pentru a fi fata iubirii.

Sa ne intoarcem la un exemplu, pentru a ilustra aceasta problema. Haideti sa luam parintii care doresc sa-si ajute copiii, in problemele cu care acestia se confrunta. Datorita experientei lor, parintii pot face de multe ori evaluari mai bune a consecintelor unor actiuni, decat pot copiii lor. Pe baza acestor cunostinte, parintii isi avertizeaza adesea copiii; ei doresc sa-i pazeasca de rau si ii sfatuiesc sa faca ceea ce ei gandesc ca este corect. Aceasta ar putea parea a fi o cale buna de a-i ajuta, din punctul de vedere al mintii. Si, in unele cazuri, este foarte rezonabil sa faca acest lucru.

Totusi, de foarte multe ori, in cazul in care parintele s-ar acorda cu copilul dintr-un loc linistit, intuitiv din interiorul sau, el ar afla daca ceea ce copilul are nevoie cu adevarat de la el, nu este ceva complet diferit de ceea ce el crede. Ceea ce, de multe ori, are nevoie copilul cel mai mult este increderea si incurajarea parintelui. "Ai incredere in mine, lasa-ma sa fiu cine sunt eu. Lasa-ma sa fac greseli, permite-mi sa ma poticnesc si pastreaza-ti credinta in mine ". Cand va conectati la copilul vostru, dintr-un spatiu al increderii, de fapt il incurajati sa se bazeze pe propria-i intuitie. Aceasta il poate ajuta sa ia o decizie pe care o simte buna pentru el si care sa fie acceptabila si din punctul vostru de vedere. Daca totusi incercati sa obligati copilul sa faca ceva, pornind de la ideea ca "voi stiti mai bine", copilul va simti neincrederea din atitudinea voastra si acest lucru il va face sa vi se opuna chiar mai mult.
Copiii va "citesc", cand le oferiti asistenta. Este in firea lor sa fie extrem de constienti de emotiile din spatele cuvintelor voastre. Ei pot simti frica sau judecata care stau la baza lor. Adeseori, ei vor reactiona la aceste emotii si nu la cuvintele voastre – si, atunci cand reactioneaza cu aversiune, par extrem de nerezonabili. Totusi, parintele poate actiona "prea rezonabil" – ceea ce inseamna ca el nu-si recunoaste propriile emotii, care stau la baza actiunii sale si nu incearca sa se conecteze la copil, intr-un mod deschis si onest. Pentru a face acest lucru, parintii vor trebui sa renunte la notiunile lor preconcepute si  sa de deschida, cu adevarat, catre realitatea emotionala a copilului. Pentru a asculta, cu adevarat, grijile si preocuparile copilului, trebuie construita o cale de comunicare .

Mentionez acest exemplu, deoarece este atat de simplu sa va raportati la el si pentru ca stim cu totii cat de dificil este sa iti sprijini copiii, avand o atitudine de incredere si sinceritate. Este vorba despre a va elibera – a va elibera de ideile voastre despre "ceea ce ar trebui sa fie," de dorintele si cerintele voastre si sa-i permiteti, cu adevarat, celeilalte persoane, sa fie. Pentru a invalui pe cineva cu un spatiu de sinceritate si adevar, intelegerea simtita din inima este cea care ofera puterea reala de vindecare. Adeseori, ceea ce-i ajuta cu adevarat pe ceilalti este acceptarea voastra totala, a felului in care stau lucrurile. Asta se intampla, numai atunci cand nu incercati sa schimbati ceva de la nivelul mintii, ci va conectati cu adevarat la cineva si deschideti usa dragostei si compasiunii pentru acea persoana.

Niciun comentariu: